Cautare

Concursul “Dezbateri Universitare”

“DEZBATERI UNIVERSITARE” – EDIŢIA I

 

Proiectul-concurs “DEZBATERI UNIVERSITARE”, desfăşurat sub egida Facultăţii de Drept a Universităţii “Titu Maiorescu”, a avut loc în perioada 22.04.2013 – 23.05.2013. Acest proiect şi-a dorit să fie o platformă de dezbatere academică, la care să aibă acces toţi studenţii universităţii noastre.

Tinerii nu trebuie doar să acumuleze cunoştinţe, ci să ştie să le pună în practică, să poată opera cu termenii specifici, să dobândească noţiuni noi şi să se manifeste ca intelectuali valoroşi, cetăţeni responsabili şi – de ce nu? – lideri autentici.

Primele etape ale competiţiei s-au desfăşurat în cafeneaua TM Club Caffe, semifinalele – în amfiteatrul M113 (cu participarea a peste 150 de studenţi), iar finala – în Aula Magna (cu participarea a peste 250 de studenţi şi cadre didactice).

În cifre, “Dezbaterile universitare” a însemnat: 4 etape de concurs, 16 echipe participante, 48 de studenţi înscrişi în concurs, o medie de 192 de ore de studiu pentru moţiunile expuse, 1.020 de minute de dezbateri, 2.935 de puncte acordate în total de juriu, 7 organizatori din rândul studenţilor, un coordonator şi o echipă învingătoare.

Înregistrările video ale tuturor dezbaterilor, inclusiv finala, pot fi vizualitate pe canalul Youtube dedicat: http://www.youtube.com/channel/UCVim1L3PwdNrfgytJlYA1sg.

Aflat la prima ediţie, proiectul-concurs “Dezbateri universitare” şi-a atins obiectivul, lucru relevat de numărul mare de studenţi interesaţi să fie prezenţi, ca participanţi sau ca simpli spectatori, în sălile în care s-au desfăşurat etapele concursului.

Coordonatorul şi studenţii organizatori mulţumesc conducerii Universităţii “Titu Maiorescu” şi conducerii Facultăţii de Drept pentru sprijinul acordat.

Asist.univ.drd. Andrei Tinu

Facultatea de Drept Bucuresti