Cautare

Noutăți și evenimente

MASA ROTUNDĂ CU TEMA “FEDERAȚIA RUSĂ ȘI ECHILIBRUL DE PUTERE ÎN SECOLUL AL XXI-LEA”

Centrul de Cercetare în domeniul Relațiilor Internaționale, Geopoliticii și Studiilor de Securitate al Facultății de Ştiinţele Comunicării şi Relaţii Internaţionale/Universitatea Titu Maiorescu din București deschide seria manifestărilor științifice în anul de universitar 2018-2019 cu masa rotundă ”Federația Rusă și echilibrul de putere în secolul al XXI-lea”, activitate la care sunt așteptați să participe cadre didactice universitare, cercetători din domeniul științei politice și relațiilor internaționale, diplomați, istorici, sociologi, specialiști în comunicare, doctoranzi, masteranzi și studenți.

Având în vedere rolul tot mai activ manifestat, în ultimii ani, de către Federația Rusă în resetarea raporturilor de putere în sfera internațională, precum și evenimentele geopolitice majore care s-au consemnat după încheierea Războiului Rece, masa rotundă își propune să abordeze o serie de teme de mare actualitate, cum ar fi:

  • Federația Rusă și moștenirea culturii imperiale sovietice și țariste.
  • Raporturile de putere ale Federației Ruse cu principalii actori ai sferei globale (SUA, UE, China, NATO etc.)
  • Federația Rusă ca mare putere militară și mare putere energetică
  • Anexarea Peninsulei Crimeea, războiul civil din estul Ucrainei si respectarea de către Federația Rusă a tratatelor internaționale
  • Federația Rusă, interesele strategice din Orientul Mijlociu și participarea la războiul din Siria
  • Sistemul politic al Federației Ruse si valorile democrației liberale
  • Moscova și acțiunile de război hibrid din vecinătatea apropiată și din spațiul occidental
  • Cultura rusă și biserica ortodoxă – vectori de menținere a influenței  Moscovei în statele care au aparținut fostei URSS

 

Va așteptăm, cu multă plăcere, să participați la această activitate științifică!

 

  

 


 

Conferința

DESCURAJAREA NUCLEARĂ ÎN ACTUALUL

CONTEXT DE SECURITATE

 


 

Elevi de la Colegiul Petru Maior, din București, în vizită la Facultatea de Științe Sociale, Politice și Umaniste a Universității Titu Maiorescu (Aula Magna)


Conferință Erasmus la Facultatea de Științe Sociale, Politice și Umaniste

 

În data de 21 martie 2013, la Facultatea de Științe Sociale, Politice și Umaniste a Universității Titu Maiorescu, a avut loc un eveniment academic de înaltă ținută.

În cadrul Programului academic ERASMUS, Profesorul Dr. Dimitrios Triantaphyllou, de la Kadir Has University, Istanbul, a susținut o prelegere pe tema Security at the Black Sea Region. Dr. Dimitrios Triantaphyllou  este directorul Centrului pentru Studii Internaționale și Europene al Universității Kadir Has, un specialist reputat pe plan internațional.

Conferința, desfășurată în limba engleză, a concentrat un public numeros, format, în principal, din studenți ai FSSP, atrași de temă – una de maxim interes – și de personalitatea profesorului.

Într-un amfiteatru arhiplin, partea finală a întâlnirii a fost una interactivă, constituind cadrul unui dialog animat și substanțial între invitat și participanți.

Întâlnirea Profesorului Dimitrios Triantaphyllou cu studenții de la Facultatea de Științe Sociale și Politice, sub auspiciile Erasmus, a fost un succes academic.