Google – Atelier Digital de SEO, SEM și Web Analytics

 

Specialiștii Google revin în Universitatea “Titu Maiorescu” din București cu noile cursuri gratuite ale Atelierului Digital! Află mai multe despre cele mai populare trenduri online și analizează un studiu de caz dintr-o companie reală. Te așteptăm pe 6 martie, de la ora 17:00.

Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/events/182802635541687/


 

Studentul Cristian Lazăr de la Facultatea de Informatică a obținut Premiul 2 cu echipa României la cel mai important concurs european de CYBER SECURITY

 

Studentul Cristian Lazăr de la Facultatea de Informatică a obținut Premiul 2 cu echipa României la cel mai important concurs european de CYBER SECURITY, săptamâna trecută în Germania – “CYBER SECURITY CHALLENGE 2016″

Felicitări Cristian!

Mai multe detalii aici:

http://www.europeancybersecuritychallenge.eu/

https://www.youtube.com/watch?v=hLnwlDXq8b0

https://www.youtube.com/watch?v=8M22pzybVbo


 

Facultatea de Informatică va invită la seminariile “Învață de la specialiștii Google”

 

Dobândește noțiuni fundamentale de digital skills de la traineri certificați Google și află cum obții certificarea Google și IAB Europe, recunoscută de toți angajatorii europeni. Participa la cursurile gratuite în cadrul Atelierelor Digitale din universitatea ta!

Program seminarii în Corp M, etaj I, sala M113:

  • vineri – 28 octombrie 2016, orele 17.00-20.00

 

Înscriere online pe platforma de mai jos!

Mai multe detalii la www.leaders.ro


 

FACULTATEA DE INFORMATICĂ

OFERTA EDUCAȚIONALĂ

ANUL UNIVERSITAR 2016-2017

https://www.utm.ro/informatica

Programe de licență:

  • Informatică – 100 locuri ZI
  • Informatică – 100 locuri ID

Programe de masterat:

  • Securitatea rețelelor informatice – 50 locuri ZI

 

Acordarea subvențiilor și o nouă sesiune de tabere pentru studenți în proiectul „Tineri mai pregătiți pentru provocările pieței muncii – Consiliere profesională și stagii de practică pentru studenți”


 

Facultatea de Informatică a primit calificativul “Încredere – Menținerea acreditării” în urma evaluării periodice efectuate de ARACIS!

 

La evaluarea periodica efectuata de ARACIS, Facultatea de Informatică a primit calificativul Încredere – Menținerea acreditării la programul de studii Informatică (licență), învățământ cu frecvență, 100 studenți /an, pentru perioada 2015-2020, conform Hotărârii Consiliului ARACIS din data de 27.05.2015.


 

Tabere tematice gratuite la Vama Veche pentru studenții consiliați în cadrul proiectului “Tineri mai pregătiți pentru provocările pieţei muncii – Consiliere profesională şi stagii de practică pentru studenţi”

 

Tabere tematice gratuite la Vama Veche (Club D’or) pentru studenții din Universitatea Titu Maiorescu consiliați în cadrul proiectului “Tineri mai pregătiți pentru provocările pieţei muncii – Consiliere profesională şi stagii de practică pentru studenţi”– organizate de Ministerul Tineretului si Sportului.

Ocuparea locurilor se vor face în ordinea înscrierii pe liste. Mai multe detalii aici: http://mts.ro/noutati/01-25-07-2015-poiectul-tineri-mai-pregatiti-pentru-provocarile-pietei-muncii-consiliere-profesionala-si-stagii-de-practica-pentru-studenti/


 

FACULTATEA DE INFORMATICĂ PARTICIPĂ LA PRIMA EDIŢIE A ȘCOLII

“ADVANCED STUDY SCHOOL ON IMAGING FOR MEDICAL APPLICATIONS” (SSIMA)

 

La prima ediţie a școlii “Advanced Study School on Imaging for Medical Applications” (SSIMA) dedicată medicinei computaţionale, participare de excepție:

  • Prof. Alfred M. Bruckstein – Technion – Israel Institute of Technology, Israel si Co-fondator al SSIMA (dreapta)
  • Dr. Dorin Comaniciu – Siemens Corporate Technology, Princeton, US (langa Alfred)
  • George. T. Haber – Cresta Fund. – George is a visionary and successful Serial Entrepreneur, Marketing Guru and Strategist (langa Elena)
  • Dr. Elena Ovreiu – Co-fondator al SSIMA
  • Prof. Iustin Priescu – Co-fondator al SSIMA

Mai multe detalii găsiți pe site-ul http://imag.pub.ro/ssima/


 

Echipa Universității Titu Maiorescu a câștigat MEDALIA DE AUR la concursul INFOMATRIX – selecția națională, secțiunea “Programming”

 

Echipa Universității Titu Maiorescu a câștigat MEDALIA DE AUR la concursul INFOMATRIX (www.infomatrix.ro) – selecția națională, secțiunea Programming, care a avut loc în data de 27 martie 2015. Echipa a fost formată din Rareș-Sebastian Popa și Andrei-Cătălin Tudor, studenți ai Facultății de Informatică, fiind coordonată de lect.univ.dr.ing. Dan Laurențiu Grecu.


 

Echipa Universității Titu Maiorescu a câștigat Locul III și Medalia de Bronz la concursul internațional INFOMATRIX – secțiunea “Hardware Control”

 

Echipa Universității Titu Maiorescu a obținut locul III și Medalia de Bronz, la concursul internațional INFOMATRIX (infomatrix.ro) la secțiunea Hardware Control, cu proiectul de cercetare “Sistemul pentru detectarea și recunoașterea sunetelor din mediul natural”. Echipa a fost formată din Andra Gabriela Necula, Alexandru Crihan, Petruț Oancea, studenți în anul I zi și din Valentin Bica, Sandu Daniel, studenți în anul II zi, din Facultatea de Informatică, fiind coordonați de lect.univ.dr.ing. Dan Laurențiu Grecu.

La concursul INFOMATRIX Internațional, desfășurat în perioada 8-12 mai 2014, la București, au participat 255 de proiecte de cercetare, prezentate de echipe din 43 de țări, de pe 6 continente.


 

ANUNȚ

Pe site-ul SharePoint al Universității Titu Maiorescu (https://titumaiorescu.sharepoint.com) au fost afișate modelele de grile pentru examenul de licența din sesiunea iulie 2014.

 


 

Echipa Universității Titu Maiorescu a câștigat Locul I la concursul INFOMATRIX – selecția națională, secțiunea “Hardware Control”

 

Echipa Universității Titu Maiorescu a câștigat Locul I la concursul INFOMATRIX (www.infomatrix.ro) – selecția națională, secțiunea Hardware Control, care a avut loc în perioada 11-12 aprilie 2014. Echipa a fost formată din Andra Gabriela Necula și Alexandru Crihan, studenți ai Facultății de Informatică, fiind coordonată de lect.univ.dr.ing. Dan Laurențiu Grecu.


 

Universitatea Titu Maiorescu a devenit Centru de Testare Autorizat CERTIPORT (http://www.certiport.com), în cadrul Facultății de Informatică!


 

Primul concurs naţional de programare în Java susţinut de Oracle Academy

 

Oracle Academy și Junior Achievement România lansează concursul național de programare în Java care provoacă toți studenții din România să dezvolte o aplicație care să vină cu o soluţie creativă pentru comunitate.

Studenții pasionați de programare şi tehnologie se pot înscrie individual sau împreună cu unul sau doi colegi. Cu puţină imaginaţie, ei pot îmbunătăţi un proces sau propune o soluţie pentru o problemă punctuală și e de ajuns ca un membru al echipei să aibă abilităţi de programare în Java.

 Cum?

– Echipa sau persoana se înregistrează online la www.java.jaromania.org începând cu 10 ianuarie 2014

– Selectează o categorie: SMART School, SMART Business, SMART City, sau propria categorie

– Participanții dezvoltă o aplicaţie Java interactivă care să reprezinte o soluţie inteligentă pentru o problemă a comunităţii (de la generarea testelor şcolare sau crearea unor reprezentări grafice ale unor mici experimente ştiinţifice până la îmbunătăţirea instrumentelor de management de proiect sau promovarea turismului în oraş)

– Toate soluțiile trebuie înscrise pe site până la data de 25 martie 2014

Cele mai bune soluții vor aduce premii pentru întreaga echipă: laptopuri performante, participarea la Oracle România Summer Session pentru fiecare membru, vouchere de participare la examenele de certificare Oracle şi un mare plus în portofoliul carieră.

Pentru mai multe informaţii şi ceva inspiraţie, intrați pe pagina Facebook a concursului: https://www.facebook.com/javacompetition.

“Soluţii JAVA inteligente pentru beneficiul comunităţii noastre” este o competiţie naţională organizată de Oracle Academy în parteneriat cu Junior Achievement România pentru toţi studenţii din România care au şansa să îşi aprofundeze cunoştinţele, să îşi creeze un portofoliu remarcabil, să îşi folosească abilităţile şi creativitatea pentru a susține o cauză pozitivă și să câștige premii de excepție.


 

Festivalul de certificare a competențelor TIC –  Test Fest 2014!

Include tehnologia în CV-ul tău!       

24-30 martie 2014

Fundația EOS Romania și Certipro Education, în parteneriat cu Microsoft, Ministerul Educației Naționale și Ministerul pentru Societatea Informațională, vă invită la festivalul de certificare a competențelor digitale ale elevilor/studenților dumneavoastră.

Test Fest 2014 este una dintre acțiunile cheie ale Coaliției Locale pentru Joburi Digitale.

Festivalul de certificare Test Fest 2014 este destinat liceelor sau universităților care doresc să valideze cunoștințele IT ale elevilor/studenților. Obținerea certificării Microsoft Office sau Microsoft Technology Associate oferă tinerilor un diferențiator major în CV-ul personal și le dă încrederea de a crește din punct de vedere profesional.

Partenerii Test Fest 2104 pun la dispoziția comunității educaționale din România un număr de 1000 de vouchere de certificare GRATUITE pentru elevi și cadre didactice.

Certificarea Microsoft Office Specialist este disponibilă pentru următoarele examene: Word, Excel, PowePoint, Outlook și  OneNote. Odată promovat examenul, fiecare candidat va primi certificatul original Microsoft Office Specialist prin poștă. Această certificare este recomandată acelor elevi care fac dovada unui nivel ridicat de competențe pentru examenul ales.

Certificarea  Microsoft Technology Associate este disponibilă pentru acei elevi care se pregătesc pentru o carieră IT, examenele fiind structurate pe următoarele categorii: IT Infrastructure, Baze de Date, Developer. Odată promovat examenul, fiecare candidat poate solicita certificatul original Microsoft Technology Associate prin poștă

Prin participarea la acest eveniment de certificare deveniți membru al comunității globale Certiport. Procesul de înregistrare este simplu: transmiteți un mesaj de interes către info@certipro.ro, pentru a accesa examenele gratuite disponibile în cadrul acestei campanii.

Pentru a putea organiza Test Fest-ul 2014, fiecare instituție educațională participantă trebuie să fie în prealabil înregistrată ca și Centru Autorizat de Testare Certiport. Înființarea unui Centru Autorizat de Testare Certiport (CATC) este GRATUITĂ. Informații detaliate despre procedura de înregistrare CATC sunt disponibile aici: http://www.certipro.ro/?page_id=116

Calendarul Test Fest 2014:

  • 17 – 28 februarie 2014: Înscrierea și confirmarea școlilor participante. Transmiterea tabelului nominal cu elevii selecționați de fiecare instituție pentru a beneficia de oportunitatea de testare gratuită MTA și MOS.
  • 1 martie 2014: Transmiterea de către Certipro a materialelor de studiu profesorului coordonator din fiecare școală participantă: Student Study Guides, Exam Review Kits, acces în portalul Microsoft IT Academy.
  • La alegere: Timp de studiu și recapitulare pentru candidați. Fiecare elev va primi acces la materialele de studiu specifice în funcție de examenul ales.
  • 1 – 24 martie 2014: Înregistrarea școlii ca Centru Autorizat de Testare Certiport și instalarea platformei de examinare pe calculatoarele din școală (nu presupune niciun cost). Transmiterea codurilor de voucher către fiecare școală participantă în funcție de numărul elevilor selecționați (între 15 și 20 de elevi per instituție educațională). Vor avea prioritate elevii care fac dovada promovării certificării IC3.
  • 24 – 30 martie: Desfășurarea Test Fest 2014 în fiecare școală participantă (într-o zi, la alegerea școlii).
  • La alegere: Înmânarea Certificatelor Microsoft Office Specialist sau Microsoft Technology Associate elevilor care au promovat cu succes examenul. Eveniment local în școală (opțional).

Pentru obținerea certificării Microsoft Office Specialist, fiecare elev/candidat poate să opteze pentru oricare dintre următoarele examene:

Pentru obținerea certificării Microsoft Technology Associate, fiecare elev/candidat poate să opteze pentru oricare dintre următoarele examene:

 

Pentru mai multe informații, vă așteptăm să ne contactați la iustin.priescu@prof.utm.ro, catalin.apostolescu@prof.utm.ro.


Conf.univ.dr.ing. Iustin PRIESCU – Decan al Facultații de Informatică

Premiul de Excelență în proiectul Acces pentru profesori și studenți la Office 365

Pe 3 decembrie a avut loc la hotelul JW Marriott din București prima ediție a Galei Premiilor EduManager.ro, un eveniment organizat de Oameni și Companii și portalul național EduManager.ro, care și-a propus să evidenţieze eforturile şi profesionalismul celor care lucrează cu rezultate vizibile în domeniul educaţiei. Gala s-a bucurat de prezența ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, a senatorului Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat, fost ministru al Educației, a secretarului de stat Vasilica Ștefania Duminică și a fostului secretar de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca.

La evenimentul prezentat de actorul Adrian Păduraru au participat peste 160 de persoane, reprezentanți ai managementului învățământului superior, ai învățământului preuniversitar, lideri ai organizațiilor neguvernamentale din domeniul educației și ai mediului de afaceri.

Mai multe detalii in articolul http://www.edumanager.ro/articol.php?id=13928.


 

ANUNȚ IMPORTANT

 

Programul de masterat „Informatică aplicată în imagistică medicală” va începe din data de 01.10.2014 a anului universitar 2014-2015. Relații suplimentare se pot obține prin email la informatica@univ.utm.ro

 


 

Un nou program de studii de masterat la Facultatea de Informatică:

INFORMATICĂ APLICATĂ ÎN IMAGISTICĂ MEDICALĂ!


 

ANUNȚ IMPORTANT

Facultatea de Informatică a deschis un Centru de Studii Suport la Pitești pentru programul de studii de licență Informatică.

Adresa: Grupul Școlar “Astra” Pitești, str. Nicolae Dobrin nr.3

Persoana de contact: Mihaela Miu – telefon: 0730606481 – email: mihaela.miu@univ.utm.ro


Facultatea de Informatică, cu sprijinul Companiei SonicWALL – DELL COMPUTERS,
organizează cursul aplicativ “Network Security Basic Administration”

 

Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, cu sprijinul Companiei SonicWALL – DELL COMPUTERS, organizează cursul aplicativ “Network Security Basic Administration“, pentru studenții masteranzi înscriși la programul de master “Securitatea sistemelor și a rețelelor informaționale”.

Organizat în premieră în România, acest curs va avea loc în perioada 16-17 februarie 2013, la sediul universității din Calea Văcărești, nr. 187, corp V, etaj II, sala V 209, în intervalul orar 8:00-17:00.

 

În urma promovării examenului de evaluare/absolvire al cursului va fi acordat certificatul CSSA (Certified SonicWALL System Administrator), cu recunoaștere internațională.