Astăzi, pe 17 noiembrie sărbătorim: Ziua Internațională a Studenților!

Ziua internaţională a studenţilor este sărbătorită, în fiecare an la 17 noiembrie, fiind declarată oficial în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele din 1939 desfăşurate la Praga.

17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată

Ziua de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua internaţională a studenţilor în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele din 1939 desfăşurate la Praga. În 1939, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, la Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Caroline, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor, nouă studenţi au murit, iar peste 1.200 au fost trimişi în lagăre de concentrare.

Ziua internaţională a studenţilor a fost marcată astfel, pentru prima dată, în 1941, la Londra, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor (care includea mulţi membri din rândul refugiaţilor) în deplin acord cu aliaţii de război, iar tradiţia a fost menţinută de Uniunea Internaţională a Studenţilor.

Le dorim tuturor studenților să  aleagă drumul cunoașterii și să aibă succes. Cei care își doresc să aibă parte de o experiență internațională pe perioada anilor de studenție, pot călători și își pot îmbunătăți cunoștințele aplicând la programele Erasmus +  oferite de parteneriatele pe care UTM le-a consolidat. Le urăm la mulți ani tuturor studenților și studenților noștri internaționali din cadrul UTM!