Colocviul Francofon „Tranzițiile digitale: oportunități și provocări pentru femei în universitate ”

Astăzi, 23 noiembrie a avut loc deschiderea Colocviului Francofon „Tranzițiile digitale: oportunități și provocări pentru femei în universitate ”organizat de RESUFF (Rețeaua Francofonă a Femeilor cu Funcții de Răspundere din Învățământul Superior și Cercetare).

Acest eveniment s-a desfășurat la Universitatea Titu Maiorescu, iar cu sprijinul Direcției Regionale pentru Europa Centrală și de Est a AUF, am avut ocazia să avem invitați de la universități internaționale și instituții de cercetare științifică.

Sesiunea a fost deschisă prin cuvântul de bun venit al rectorului Universității Titu Maiorescu, Daniel Cochior. În continuarea deschiderii colocviului, au preluat cuvântul: rectorul AUF, Slim Khalbous și doamna președinte RESUFF, Christine Rivalan Guégo.

Vice-Președinte al Universității Titu Maiorescu și membru al comitetului științific RESUFF, doamna Smaranda Angheni  împreună cu doamna Profesor Asociat la Universitatea Titu Maiorescu, Maria Niculescu au susținut o prezentare cu tema: Rolul femeilor din învățământul superior în integrarea raționalităților multiple din tranziția digitală.
Pe parcursul evenimentului, au fost abordate teme precum: Situația actuală a contribuției tehnologiei digitale la aspectele de gen în universitate; Rolul tehnologiei digitale în formare și cercetare în instituțiile de învățământ superior și Bune practici în lupta împotriva stereotipurilor.

Colocviul Francofon se desfășoară pe parcursul a două zile, iar mâine seria prezentărilor cu teme actuale dedicate femeilor din învățământul superior, continuă.