Comunitatea academică maioresciană a deschis anul universitar 2022-2023!

Astăzi, 03 octombrie 2022, a avut loc în Aula Magna a Universității Titu Maiorescu din București festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023. După intonarea imnului de stat, au susținut discursuri de bun venit, pentru cei 8000 de studenți maiorescieni, Dl. Prof. Univ. Dr. Iosif R. Urs (Președinte al Universității Titu Maiorescu) și Dl. Prof. Univ. Dr. Daniel Cochior (Rector al Universității Titu Maiorescu), urându-le bobocilor mult succes în anul universitar. La festivitate au participat distinși membri ai Biroului Executiv, membri ai Senatului, ai Consiliului de Administrație, cadre didactice și o multitudine de studenți și părinți.

Invitat special, din cadrul deschiderii de anul acesta, Dl. Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, ne-a transpus într-o călătorie a gândirii. Bine cunoscut pentru lucrarea „Inteligența Materiei”, Prof. Dulcan a făcut o scurtă prelegere academică, motivând studenții admiși anul acesta să gândească atât cu sufletul cât și cu mintea, pentru atingerea obiectivelor.

Doamna Prorector, Conf. Univ. Dr. Ioana Mânea, a urat bun venit studenților internaționali din cadrul programului ERASMUS+, dar și celor care astăzi încep călătoria spre o carieră medicală, la unul din programele noastre în limba engleză.

Pentru că UTM este o susținătoare a inițiativelor studențești și o promotoare a reprezentării studențești, anul acesta, au urcat pe scenă reprezentanții  asociațiilor studențești: Cristina Mirea (Președinte -Asociația Studenților Maiorescieni) și Evelina Glomnicu (Vicepreședinte al Uniunii Studenților din România, Zona S-E) care au transmis studenților mesaje de susținere și nu în ultimul rând au încurajat implicarea acestora în activități de educație non-formală.

Un moment deja cu tradiție, înmânarea carnetelor de student primilor intrați cu nota cea mai mare, a fost un moment de bucurie și sărbătoare, celebrând astfel performanța de la admitere.

În finalul festivității de deschidere, Alexandra Crișan (absolventă a Facultății de Drept – UTM, compozitoare și artistă) a încântat și energizat auditoriul, aducând astfel un plus de magie acestui eveniment. La final, comunitatea maioresciană a intonat bine cunoscutul imn Gaudeamus Igitur. În continuarea programului, cele 10 facultăți din cadrul UTM au deschis, pe rând, anul universitar.

Discursuri de bun venit! ( click aici)