Conferința „Tinerii în societate” la UTM!

Conferința Tinerii în societate a adunat luni pe 07 noiembrie invitați din mai multe domenii interesante pentru studenții maioresceni, și nu numai.
Viața de-adevăratelea” a fost tema introductivă din cadrul conferinței. Doamna Conf. Univ. Dr. Ioana Mânea, Prorector Relații Internaționale din cadrul Universității Titu Maiorescu din București, i-a provocat pe tinerii studenți să reflecteze asupra prezentului, dar și viitorului profesional și i-a determinat să acorde mai multă atenție acțiunilor lor zilnice care vizează alegerea carierei potrivite pentru viitor.

Radu Ștefan Bănică a participat ca invitat special din ramura artei și actoriei. El a împărtășit în mod autentic din experiența sa de tânăr aflat la început de drum în domeniul muzicii și al actoriei, ne-a spus care sunt satisfacțiile sale, dar și provocările pe care le-a întâmpinat până acum. De asemenea, i-a îndemnat pe studenții aflați în sală să aibă o perspectivă personală și diferită asupra artei și să conștientizeze rolul său în societatea noastră.

Monica  Zara și Constantin – Alexandru Manda invitați recunoscuți de revista Forbes under 30, au pus accentul pe subiecte pragmatice și utile domeniului educației, și al gestionării sistemului educațional la nivel guvernamental.

Alexandru Alexandrescu, consultant în politici guvernamentale din sectorul public a vorbit despre oportunitățile Erasmus de care studenții români beneficiază, și chiar a scos în  evidență calitatea acestora și performanțele lor la studii în străinătate. De asemenea, el a oferit o perspectivă matură asupra importanței culturii printre tinerii din România, dar și a educației.

Moderatorul evenimentului, Alexandru Stan cu un stil inedit i-a provocat pe invitați să dezbată toate aceste teme într-un mod elegant, însă fiecare a avut un punct diferit de vedere, iar publicul a fost implicat în aceste dezbateri și a savurat întreaga discuție.