Deschiderea festivalului național de tineret UniFEST la UTM!

Astăzi,04 noiembrie 2022, a avut loc în Aula Magna a Universității Titu Maiorescu din București conferința de deschidere a festivalului național de tineret UniFEST. Evenimentul a fost coordonat de Asociația Studenților Maiorescieni, Asociația Studenților de la Comunicare – UB și Liga Studenților de Științe Politice – SNSPA.

Festivalul UniFEST, cel mai mare festival studențesc, cu o tradiție de 21 ani, asigură anual studenților români din diferite centre universitare o gamă largă de acțiuni și evenimente puse în slujba motto-ului: “Distracție gratis, nu degeaba!”. Festivalul este organizat la nivel național de Uniunea Studenților din România prin intermediul celor 105 asociații studențești membre ale federației.

Cel mai mare festival studențesc se va desfășura în cele opt orașe din țară: București, Iași, Suceava, Cluj, Craiova, Oradea, Arad și Timișoara, fiecare dintre ele susținând, în cadrul evenimentului, activități sportive, culturale, artistice, educaționale și de socializare, gata să readucă aproape studenții de pretutindeni. Dacă și tu vrei să ai parte de distracție gratis, nu degeaba, Uniunea Studenților din România te așteptă în oricare dintre aceste orașe, în perioada 04-14 noiembrie, aducând cu tine voia bună și zâmbetul pe buze!

 

În cadrul conferinței au susținut discursuri următorii invitați:

  • Univ. Dr. Daniel Cochior – Rector al Universității Titu Maiorescu din București
  • Ina Nimerenco – Președinte al Uniunii Studenților din România
  • Ingrid Ciobotaru – Director General USR, Project Manager UniFest
  • Izabella Doboly – Secretar de Stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
  • Bianca Șerbănescu – Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei
  • Valentin Condilă – Director General Adjunct, CTMB

Uniunea Studenților din România este una din cele mai mari federații studențești din țară, reunind un număr de 105 organizații din 13 centre universitare, reprezentând în mod direct interesele a unui total de 450.000 studenți la nivel național. Scopul statutar al federatiei este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități.

 

Parte din federație fac parte și cele două asociații studențești reprezentative din cadrul UTM: Asociația Studenților Maiorescieni (ASM) și Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală (AUMAM) care reprezintă studenții maiorescieni și care colaborează în permanență cu conducerea universității, implicând astfel studenții în diferite activități de voluntariat.

 

Anul acesta am avut onoarea să găzduim deschiderea acestui eveniment minunat care oferă studenților posibilitatea să participe gratuit la o multitudine de evenimente sociale, culturale și artistice. Începând cu ora 19:30, studenții maiorescieni sunt invitați la Dineul UniFEST ce va avea loc la Wave Club în București.

 

Programul complet al festivalului se poate accesa în link-ul de mai jos: www.unifest.uniunea-studentilor.ro.

 

Înregistrarea live a conferinței poate fi accesată pe Facebook la acest link: click aici!