COMUNICAT

 

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu

vor deschide Anul Universitar la Universitatea Titu Maiorescu

 

Universitatea Titu Maiorescu din București deschide porțile noului an universitar, 2023-2024, luni, 2 octombrie, începând cu ora 10.00, în Aula Magna (Calea Văcărești, nr. 189, Corp M, et. 2, sector 4).

Invitații speciali ai Festivității de Deschidere sunt Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteța Sa Regală Principele Radu. Prezența înalților reprezentanți ai Casei Regale în Aula Magna, la inaugurarea anului universitar, exprimă recunoașterea și omagierea de către Universitate a rolului fundamental al Monarhiei Române în istoria țării.

În anul 2023, Universitatea Titu Maiorescu a împlinit 33 de ani de existență. Este o vârstă cu o înaltă valoare simbolică în plan spiritual, care, pentru Universitate, semnifică un moment de împlinire instituțională. După un proces de dezvoltare întins de-a lungul a peste trei decenii, Universitatea care poartă numele fondatorului culturii și civilizației românești moderne, Titu Maiorescu, este o instituție de învățământ superior europeană, complexă și comprehensivă, o universitate de calitate, recunoscută ca atare, în țară și în străinătate.

Deschiderea noului an universitar se desfășoară sub auspiciile celor 33 de ani, în cadrul unei festivități academice care va celebra educația ca mijloc al dezvoltării și evoluției, reliefând rolul fundamental al Universității în procesul edificării umane și sociale prin cunoaștere. În același timp, Festivitatea Deschiderii, care va cuprinde discursuri, momente cu valoare simbolică, recitaluri, va constitui cadrul reafirmării solemne a angajamentului Universității Titu Maiorescu pentru educația și cercetarea de calitate, pentru excelență și performanță.

Vă invităm să participați la eveniment și să deschidem împreună porțile noului an universitar!

 

 

Biroul de Marketing, Comunicare și Relații Publice al Universității Titu Maiorescu din București

 

26.09.2023