Marți, 21 Martie 2023, la Universitatea Titu Maiorescu, a avut loc masa rotundă cu tema: „Economie sociale comme modèle alternatif de dévéloppement : regards croisés Canada- Roumanie”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ambasada Canadei în România.

Doamna Smaranda ANGHENI, vicepreședinte al Universității Titu Maiorescu și membru al RESUFF, a deschis masa rotundă cu un cuvânt de bun – venit. A urmat mesajul de introducere al doamnei Amira MIHĂILESCU, ministru plenipotențiar și corespondent național al româniei la OIF. Discursul a fost continuat de domnul Adrian TĂNĂSESCU, directorul regional adjunct proiecte – AUF Europa Centrală și de Est.

Excelența sa, doamna ambasador al Canadei în România, Annick GOULET a fost moderatorul acestei mese rotunde și a introdus tema principală a evenimentului: „Economie sociale comme modèle alternatif de dévéloppement : regards croisés Canada- Roumanie”. Domnul Maxime PEDNEAUD-JOBIN, fostul primar al orașului Gatineau (Quebec) a punctat aspectele importante despre economia socială: pârghie pentru dezvoltarea Quebecului.

Doamna Maria NICULESCU, profesor universitar la Universitatea Titu Maiorescu a prezentat: economia socială în România –  un ecosistem în construcție.

La finalul evenimentului a avut loc și lansarea cărții:  „Economia socială. Organizare. Guvernanţă. Inovare”,  publicată la editura PRO UNIVERSITARIA.