COMUNICAT

MESAJUL UNIVERSITĂȚII TITU MAIORESCU
DE ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

 

 EDUCAȚIA DE CALITATE, FACTORUL PRIMORDIAL AL DEZVOLTĂRII

 

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, Universitatea Titu Maiorescu din București le transmite cadrelor didactice din sistemul educațional românesc, atât din învățământul preuniversitar, cât și din cel universitar, aprecierea și recunoștința comunității academice maioresciene pentru activitatea în beneficiul instruirii, educării și formării tinerelor generații!

Educația a avut și are un rol fundamental în viața individului și a societății, fiind mijlocul edificării intelectuale și morale, al dezvoltării plenare a personalității, al progresului și evoluției pe toate planurile existenței. Educația prezintă astăzi o importanță cardinală într-o lume care-și concepe  dezvoltarea pe cunoaștere, aflată în schimbare rapidă, în condițiile progresului tehnologic fără precedent, în Era Tehnologiei Digitale și a Inteligenței Artificiale. Educația de calitate, performantă și competitivă este factorul primordial al dezvoltării și progresului la nivel personal, social, național și internațional. În acest proces, rolul esențial îi revine profesorului, care are misiunea de a instrui, de a educa și forma, îndeplinind sinergic rolurile de cadru didactic, educator, mentor și îndrumător, responsabil de formarea complexă a generațiilor de tineri. Este o misiune de importanță capitală, care reclamă conștiință, responsabilitate și asumare, de mare complexitate și dificultate, dar, în același timp, de o inegalabilă frumusețe și noblețe spirituală. 

Universitatea Titu Maiorescu din București, aflată sub auspiciile fondatorului culturii și civilizației românești moderne, participă la procesul formării intelectuale și spirituale a promoțiilor de studenți, prin profesorii ei, prin educație și cercetare de calitate, prin programe de studii competitive, orientate spre excelență și performanță. Calitatea educației, formarea complexă a tinerilor, pregătirea viitorului lor în amfiteatre constituie modul Universității de a-și onora misiunea academică și rolul de instituție-cheie a societății, care participă la edificarea României Europene prin educație, cercetare și cunoaștere.

De Ziua Mondială a Profesorului, devenită Ziua Mondială a Educației, Universitatea Titu Maiorescu le urează profesorilor țării un an școlar și universitar plin de succese și împliniri în planul educației și al cercetării, dăruire și bucurie în procesul formării tinerilor, sub lumina conștiinței importanței fără egal a misiunii lor! La mulți ani!

 

 

Biroul de Comunicare și Relații cu Presa al Universității Titu Maiorescu din București

 

05.10.2022