Facultatea de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu organizează în data de 16 ianuarie 2022, orele 16:00-17:00, cu sprijinul Asist. univ. dr. Ramona PREDESCU evenimentul intitulat „Povești de carieră cu un jurist cutreierând Europa”.

În cadrul evenimentului doamna Conf. univ. dr. Gabriela OANTA de drept internațional public si relații internaționale din cadrul Universității din A Coruña (Spania) ne va invita la o călătorie de autocunoaștere și autodezvoltare și va împărtăși din experiența profesională acumulată în cariera sa de juristă.

Doamna Gabriela OANTA este directoare a Institutului Universitar de Studii Europene “Salvador de Madariaga” din cadrul Universității din A Coruña; titulară a Catedrei Jean Monnet „Dreptul Uniunii Europene privind marea” cofinanțată de către Uniunea Europeana și co-convenor al Grupului de Interes privind Dreptul Marii (SEALAW IG) din cadrul European Society of International Law (ESIL), precum si membru fondator al Grupului de Interes privind Dreptul International al Sănătății din cadrul aceleiași Asociatii; și membru a Global Network for Human Rights and the Environment (https://gnhre.org/).

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității  Titu Maiorescu  din Bucuresti (promotia 1995-1999).

Activitatea sa docență și de cercetare s-a centrat în ultimii ani pe dreptul international public și dreptul Uniunii Europene, cu accent în mod special pe organizatiile internationale, dreptul mării, siguranța alimentară, precum și binomul “afacerile si drepturile omului”. Din publicatiile mai recente: monografia La sucesión de Estados en las Organizaciones internacionales: Examen de la práctica internacional [traducere: Succesiunea organizatiilor internationale: Examen al practicii internationale] (2020); co-autoare a monografiei Las vías de control judicial aplicables al Acuerdo de comercio y cooperación entre la Unión Europea y el Reino Unido (2021); co-autoare a monografiei Artificial Intelligence and the fisheries sector, European Parliament (Policy Department for Structural and Cohesion Policies), Brussels (2022).

Doamna Gabriela OANTA este profesoara invitata de catre Widener University Delaware Law School (2017 si 2018), Università degli Studi di Salerno (2019) si Università degli Studi di Perugia (2020). A susținut mai multe conferințe si prelegeri la diferite Universități din Armenia, Franța, Italia, Marea Britanie, Romania, Spania si Tarile de Jos.

A desfășurat perioade de cercetare la Columbia University, Academia de Drept International de la Haga, The Netherlands Institute for the Law of the Sea (Utrecht University), Università LUISS Guido Carli (Roma), FAO (Roma).

Formular de înscriere:

Click aici!