Prelegere Internațională – Diferențe Interculturale în Tulburările Psihosomatice

Facultatea de Psihologie – UTM 

 

Facultatea de Psihologie TMU a găzduit marți pe 9 aprilie o prelegere internațională cu tema „Diferențe interculturale în tulburările psihosomatice”. Invitata noastră specială, Profesor Dr. Hab. Monika Bąk-Sosnowska, Director al Centrului de Psihosomatică și Îngrijiri Preventive de la Universitatea WSB din Polonia, a împărtășit cu generozitate cunoștințe esențiale din vasta sa experiență privind obezitatea psihosomatică în tulburările minte-corp.

Vă mulțumim, doamnă profesor, pentru prezența dumneavoastră  la UTM și pentru informațiile incredibil de valoroase pe care le-ați împărtășit cu studenții de la Facultatea de Psihologie!

 

Despre Prof. Dr. Hab Monika Bąk-Sosnowska:

în anul 2008, a obținut doctoratul în științe umaniste (Psihologie) de la Universitatea din Silezia din Katowice  și a fost distinsă cu titlul de Doctor Habilitatus în Științe ale Sănătății în anul 2017. Are o experiență vastă ca psiholog clinician și cercetător, iar subiectul său de un interes este centrat pe bolile psihosomatice, obezitate și tulburări de alimentație.

Prof. Bąk-Sosnowska a avut rolul de consultant la Centrul de Intervenție în Criză.  Experiența sa profesională include și postul de șef al Departamentului de Științe Sociale și Umane la Universitatea Medicală din Silezia. Începând cu anul 2022, este profesor la Universitatea WSB Polonia și director al Centrului de Psihosomatică și Sănătate Preventivă. Este autor și coautor a mai multor monografii și a unor numeroase publicații științifice în psihologia sănătății.

De asemenea, este membru al consiliului de administrație al Societății Poloneze pentru Tratamentul Obezității și a fondat Primodium în 2007, un centru specializat în psihoterapie pentru persoanele care se confruntă cu tulburări psihosomatice, probleme de alimentație și obezitate.

**În cadrul Consorțiului Universităților Europene „QHELIX – Ecosistem Academic Quintuple Helix”, Universitatea Titu Maiorescu din București și Universitatea WSB, alături de alte 9 universități europene, cooperează în proiecte educaționale și de cercetare pentru a crea un Ecosistem de Inovație în Sănătate QHELIX, care are ca scop cercetarea provocărilor din domeniul sănătății fizice și mentale.