The Portuguese Constitutional Court – From a Good Pupil to a Cosmopolitan Court

 

Facultatea de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu din București prin intermediul programului de master Dreptul Uniunii Europene. Instituții de drept material și procesual European – Justiția constituțională în Uniunea Europeană, vă invită pe data de 06 mai 2023 la conferința THE PORTUGUESE CONSTITUTIONAL COURT – FROM A GOOD PUPIL TO A COSMOPOLITAN COURT, susținută în limba engleză de Prof. Catarina Santos Botelho de la Facultatea de Drept din Porto, Universidade Católica Portuguesa.

 

Informații despre invitat:

Catarina Santos Botelho este Profesor de Drept și Președinte al Catedrei de Drept Constituțional la Facultatea de Drept din Porto, Universidade Católica Portuguesa (Portugalia) unde coordonează programele de master. Membru al Consiliului de Coordonare al Academic Network on the European Social Charter and Social Rights (ANESC) domnia sa co-coordonează primul curs postuniversitar interdisciplinar despre drepturile omului (drept, psihologie și socioeconomie).

Editor-coordonator al seriei Constitutionalism in Latin America and the Caribbean (Hart Publishing), este membru al Societății Internaționale de Drept Public (ICON). Membru fondator ICON.S Portugalia, a organizat peste 40 de conferințe internaționale și este autorul a peste 70 de publicații naționale și internaționale. Interesele sale de cercetare includ, dar nu se limitează la teoria constituțională și filozofia juridică, dreptul constituțional global, studii comparative constituționale, partide politice, drepturile omului, drepturile sociale și justiția intergenerațională.