UTM cea mai bună Universitate Privată din România, conform clasamentului SCImago Institutions Rankings

 

UTM recunoscută ca fiind cea mai bună universitate privată din România, conform clasamentului internațional SCIMAGO INSTITUTIONS RANKING. 

Universitatea Titu Maiorescu este cea mai bine poziționată universitate privată din România și în ediția 2024 a clasamentului internațional al instituțiilor academice și de cercetare SCImago Institutions Rankings (SIR).

Clasamentul SCImago Institutions Rankings (SIR) este o evaluare comprehensivă a instituțiilor de educație, companiilor, instituțiilor guvernamentale și organizațiilor non-profit. Indicatorii utilizați în elaborarea clasamentului SCImago Institutions Rankings (SIR) sunt grupați în 3 categorii principale: cercetarea (pondere de 50%), inovarea (pondere de 30%) și impact social (20%).

În ediția din acest an, UTM este poziționată pe locul 23 în clasamentul general pentru România. și pe locul 20 la nivel național conform indicatorilor din zona de cercetare, evidențiind o creștere în ceea ce privește volumul, impactul și calitatea rezultatelor cercetării, în linie cu strategia sa instituțională de dezvoltare.

Clasamentul SCImago Institutions Rankings (ȘIR) realizat în 2024 cuprinde 4762 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, dintre care doar 33 de universități din România care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucruri științifice publicate. Clasamentul complet este publicat aici.