Ziua Internaţională a Studenţilor

Astăzi, 17 noiembrie Universitatea Titu Maiorescu celebrează Ziua Internațională a Studenților.

Dragi studenți, astăzi, celebrăm dorința de a învăța, perseverența, și dedicarea voastră în călătoria educațională. Fiecare pagină citită, fiecare examen depășit și fiecare lecție învățată vă aduc mai aproape de visurile voastre.

Studenția este o călătorie plină de provocări și descoperiri, dar și de oportunități și prietenii de neuitat.

Ziua Internațională a Studenților să vă aducă inspirație și bucurie pentru a vă atinge obiectivele și a vă continua drumul ca studenți maiorescieni către o carieră de succes!

Le dorim studenților din întreaga lume: satisfacții academice și o experiență de student presărată cu amintiri de neuitat!

Ziua internaţională a studenţilor a fost marcată, pentru prima dată, în 1941, la Londra, de Consiliul Internaţional al Studenţilor (care includea mulţi membri din rândul refugiaţilor) în deplin acord cu aliaţii de război, iar tradiţia a fost menţinută de Uniunea Internaţională a Studenţilor.

Ziua Internațională a Studenților este o sărbătoare a multiculturalismului, a diversității și a colaborării dintre studenții de pe tot globul. Deși inițial a apărut ca o zi de comemorare a celor peste 1.200 de studenți de la Universitatea din Praga care s-au sacrificat în timpul celui de-al doilea război mondial, Ziua Internațională a Studenților a devenit un motiv de celebrare pentru universitățile din întreaga lume pentru a sărbători studenții internaționali.