Ca urmare a situației epidemiologice create de răspândirea cazurilor infectate cu Coronavirus (COVID 19) și având în vedere Hotărârea Senatului nr. 39 din 25.02.2020, Consiliul de Administrație UTM a hotărât prin Hotărârea nr. 139 din 27.02.2020 ca începând cu data de 27.02.2020, să suspende, pentru o perioadă de 14 zile, toate activitățile practice care se desfășoară în incinta spitalelor, institutelor, ambulatoriilor de specialitate, policlinicilor, cabinetelor medicale, Centrului Clinic Privat de Asistență Medicală Dentară, etc., în cadrul programelor de studii de la Facultățile de Medicină și Medicină Dentară.

Activitățile didactice teoretice (cursurile) care sunt programate în amfiteatrele/sălile din incinta unităților sanitare enumerate mai sus, se vor desfășura în amfiteatrele din clădirile Universității, conform unui nou orar care va fi afișat la avizierele facultăților și pe website-ul Universității.

Studenții, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, revenit în țară în ultimele 14 zile după o călătorie în regiunile în care au fost confirmate cazuri de infecții cu Coronavirus (COVID 19), vor rămâne la domiciliu în următoarele 14 zile, vor evita contactul cu alte persoane și vor adopta conduita prevăzută de organele abilitate.

Absențele studenților și ale cadrelor didactice aflate în această situație vor fi motivate, iar eventualele recuperări ale activităților didactice se vor realiza fără costuri suplimentare.

Sunt vizate cu precădere călătoriile în nordul Italiei, în regiunile Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte.

Situația la nivel global a infecțiilor cu coronavirus, actualizată zilnic, este disponibilă pe website-ul Institutului Național de Sănătate Publică România.