Regulament concurs creație video pentru studenții maiorescieni – UTM 33

 

 

 

Descriere concurs

Pentru a celebra cei 33 de ani de la înființarea Universității Titu Maiorescu, Biroul de Marketing, Comunicare și Relații cu Publicul organizează un concurs de creații video destinat tuturor studenților maiorescieni. Concursul va consta în realizarea unor scurte clip-uri video cu scopul de a promova viața de student la UTM, evidențiind beneficiile, facilitățile și campusul universitar UTM.

Obiectivele concursului:

  • Stârnirea interesului și a curiozității participanților pentru campusul universitar maiorescian;
  • Dezvoltarea spiritului de inițiativă, a competențelor digitale, utilizarea tehnologiei și a platformelor de editare foto-video;
  • Dezvoltarea creativității artistice prin intermediul unei producții digitale;
  • Dezvoltarea competențelor de exprimare orală în limba română/limbă străină;
  • Promovarea creatorilor de conținut în mediul digital;

Perioada de desfășurare a concursului

27.04.2023 – 09.05.2023: Realizarea și trimiterea materialelor video de către participanți

09.05.2023 – 15.05.2023: Selecția și jurizarea materialelor video

16.05.2023: Anunțarea câștigătorilor pe platformele de socializare UTM și pe website-ul www.utm.ro

24.05.2023: Ceremonia de decernare a premiilor

Grup țintă:

Studenții din cadrul Universității Titu Maiorescu, de la orice formă de învățământ

Reguli de editare video:

Clip-ul video va trebui să se încadreze în maximum 3 minute. Să respecte Carta Universitară, regulamentele UTM și să aibă un fir narativ (fără conținut obscen/limbaj licențios sau conținut care să lezeze membrii comunității academice sau imaginea universității). Clip-urile se pot realizat fie sub forma de daily vlogs, colaj video, tip TikTok/Reels, scurt metraj, etc. și trebuie să includă capturi cu spații din cadrul UTM. Aceste spații trebuie să fie scoase în evidență de către participant prin tehnici creative de filmare. Clip-ul video se poate realiza fie în limba română sau o altă limbă de circulație internațională.

Jurizare:

Un juriu desemnat de Biroul de Marketing va analiza fiecare videoclip realizat, calitatea editării video și capacitatea de atracție a videospectatorilor, precum și modul în care a fost promovată universitatea în materialul video.

Premii:

  • Vor fi acordate 3 premii, care constă în 3 invitații (1 Day Access) la Festivalul SAGA din București, diplome și alte cadouri surpriză. Dacă lucrările nu se ridică la calitatea necesară, juriul poate decide să nu acorde toate premiile. Premiile pot fi mărite și în funcție de calitatea lucrărilor.
  • Premiile vor fi înmânate în spațiul public, pe data de 24.05.2023 la ora 14:00, în cadrul unei ceremonii organizate la Biroul de Marketing, Comunicare și Relații cu Publicul (Calea Văcărești nr. 189, Corp M, etaj 3, București, sector 4).

Trimiterea materialelor video:

Așteptăm creațiile dumneavoastră video pe adresa marketing@univ.utm.ro până la data de 09.05.2023, ora 23:59, cu mențiunea: „pentru concursul de creație video UTM”. Vă rugăm să precizați numele și prenumele dumneavoastră, localitatea, telefonul și facultatea la care sunteți student (dovada se face prin intermediul unei poze după carnetul de student vizat la zi, încărcată în e-mail). Creația video trebuie încărcată personal pe platforma Google Drive (sau o altă platformă la alegere), de unde o să fie descărcată de către organizatorii concursului. Participantul trebuie să furnizeze link-ul de descărcare în e-mail, către organizatorii concursului.