Conferința
Constitutional Dialogue Between Courts and Cjeu – Polish Flavour

 

Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat al Universității Titu Maiorescu organizează cu ocazia marcării Zilei Constituției,  joi, 7 decembrie 2023 ora 16, sala Doctorat (M209), Conferința: Constitutional Dialogue Between Courts and Cjeu – Polish Flavour.

Conferința este susținută de Agnieszka Bień-Kacała, profesor de Drept constituțional la Institute of Legal Science of the University of Szczecin, Polonia.
Moderator: Prof.univ.dr. Marieta Safta, Universitatea Titu Maiorescu

Prof. Dr. Hab. Agnieszka Bień-Kacała este liderul Grupului de cercetare privind genul și Constituția din Polonia și cercetător  principal în cadrul Grantului Centrului de Știință Polonez pentru constituționalismul iliberal în Polonia și Ungaria. În ultimii ani a publicat lucrările „Constituționalismul iliberal în Polonia și Ungaria: deteriorarea democrației, utilizarea abuzivă a drepturilor omului și abuzul statului de drept”(2022) și „Statul de drept, valori comune și constituționalism iliberal: Polonia și Ungaria în cadrul Uniunii Europene”(2021). În prezent, prof. Bień-Kacała realizează un proiect de cercetare în cadrul Universității Titu Maiorescu, finanțat de Polish Agency of Academic Exchange, cu tema: Justiția constituțională – Polonia și România (NAWA Grant).

Conferința va fi urmată de o prezentare a noului cadru legislativ privind studiile universitare de doctorat realizată de către Prof.univ.dr. Smaranda Angheni, Director Școala doctorală Drept și Prof.univ.dr. Nicolae Voiculescu, Director CSUD Universitatea Titu Maiorescu.