Conferința Internațională: Educație și Creativitate
Pentru O Societate Bazată pe Cunoaştere

 

Astăzi, 23 noiembrie la Universitatea Titu Maiorescu a avut loc ediția cu numărul 17 al Conferinței Internaționale: Educație și Creativitate pentru O Societate Bazată pe Cunoaștere. Conferința a fost deschisă de rectorul Universității Titu Maiorescu, Prof. univ. dr. Daniel Cochior.
Aula Magna a găzduit invitați de seamă precum: Academician Prof. Leon Dănăilă care a susținut un discurs pe tema „Psychological Therapy for Neurosurgical Patients”.
Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid, iar prin intervenția sa online, domnul profesor Martin Rozanek – de la Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Univerității Tehnice din Cehia a prezentat tema: „Education of Biomedical Engineers in the Czech Republic”.

Prorector în domeniul cercetării științifice la Universitatea Titu Maiorescu, Prof. univ. dr. Titi Paraschiv a avut rolul de moderator al conferinței și a abordat tema „Data science and Society”.

Printre alți invitați de seamă s-au regăsit: Inginer Dr. Gabriel Epure de la Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie cu tema: „National Capabilities of Chemical Warfare Agents Identification From Environmental and Biomedical Sampled”.
Inginer Dr. Mhail-Liviu Coşereanu din cadrul Institutului Național de Cercetări Aerospațiale “Elie Carafoli” care a susținut un discurs despre “Technological and Informational Education, Vector of Society’s Evolution and Development”.

Camelia Miron, profesor asociat la Center for Low-Temperature Plasma Sciences, University Nagoya din Japonia, a prezentat prin intermediul online lucrarea cu tema: “Low-temperature Plasma Processing of Materials for Cancer Treatment”.

După deschiderea conferinței și prezentarea lucrărilor în plen, sesiunile științifice au continuat cu expunerea lucrărilor pe secțiuni.