ESTEAM Fest for Women la UTM

 

Miercuri, 29 noiembrie la Universitatea Titu Maiorescu a avut loc evenimentul ESTEAM Fest for Women. Acest festival promovează antreprenoriatul feminin și sprijină comunitatea femeilor să-și valorifice mai bine interesele, motivațiile și alegerile, atingându-și întregul potențial.

ESTEAM Fest for Women este organizat de Comisia Europeană împreună cu EWA ( European Women Association) și în colaborare cu echipa organizatoare din cadrul Universității Titu Maiorescu. Festivalul ESTEAM este un proiect înființat de Comisia Europeană  și creează cadrul desfășurării desfășurarea unei serii de ateliere cu scopul de a emancipa fetele și femeile, de a le dezvolta competențele digitale și antreprenoriale, dar și de a crește atractivitatea studiului și alegerea unei cariere în: antreprenoriat, știință sau tehnologie.

Mai multe informații pot fi găsite aici:

ESTEAM Fests and Communities for girls and women (europa.eu)

Conf. Univ. Dr. Ioana – Raluca Mânea, Prorector pe Relații Internaționale la UTM, a întampinat cu un mesaj de bun venit participanții și speakerii prezenți la deschiderea festivalului. Cuvântul de deschidere, a fost urmat de o scurtă introducere a fiecărui speaker: Dana Puia, Yulia Stark și Mihaela Tudor le-au prezentat studenților o scurtă expunere a specializării și domeniului din care fac parte, dar și câteva informații despre workshop-urile pe care le-au susținut în cadrul festivalului ESTEAM Fest for Women.

În cadrul evenimentului ESTEAM Fest for Women, participanții au avut posibilitatea de a participa la unul dintre workshop-urile următoare:

  • Discovering your strengths & values, speaker Dana Puia Morel (în limba română)
  • Marketing and sales masterclass with Yulia Stark (in English)
  • Personal branding , speaker Mihaela Tudor (în limba română)

Mihaela Tudor a prezentat workshop-ul de Personal Branding și a pus accentul pe expunerea autenticității,  a identității unice pe care să o expunem oamenilor din jur, și i-a îndrumat pe studenți să acționeze urmându-și propriul plan de activități.

Dana Puia i-a încântat pe participanți cu resurse practice de a-și descoperi proprile valori după care să se ghideze în construirea carierei.

Yulia Stark, a susținut workshop-ul în limba engleză cu tema Marketing and Sales Masterclass, în cadrul căruia a prezentat tips & tricks din aria marketingului.