Universitatea Titu Maiorescu din București se implică în lupta împotriva noului coronavirus prin producția de viziere cu protecție antivirală pe care le donează către spitalele din România.

În contextul actual, în care sistemul medical românesc întâmpină dificultăți reale în ceea ce privește procurarea de echipamente de protecție împotriva infectării cu COVID-19, Universitatea Titu Maiorescu din București vine în sprijinul nevoilor stringente ale sistemului sanitar din România și realizează viziere pentru protecția împotriva COVID-19.

Studenți și masteranzi și-au unit energia și forțele, sub coordonarea cadrelor didactice de la Facultatea de Informatică a Universității Titu Maiorescu din București, cu scopul de a realiza viziere pentru protecție împotriva COVID-19 prin folosirea tehnologiei de imprimare 3D, urmărind specificații oferite de producători.

Costurile aferente materiei prime sunt suportate de către Universitatea Titu Maiorescu din București.

Până în acest moment au fost donate viziere către spitale din capitală și din provincie, urmând ca alte unități sanitare să beneficieze de vizierele pentru protecție antivirală realizate în cadrul Universității Titu Maiorescu.