Viața de Student la UTM: Activități și Oportunități Extra-Curriculare

Universitatea Titu Maiorescu (UTM) nu înseamnă doar excelență academică și pregătire profesională. Viața de student la UTM este vibrantă și plină de oportunități de dezvoltare personală printr-o gamă variată de activități extra-curriculare și evenimente. Acestea oferă studenților șansa de a-și explora interesele, de a-și dezvolta abilități noi și de a construi prietenii durabile. Hai să descoperim împreună ce are de oferit UTM dincolo de sălile de curs!

 

 1. Oportunități de voluntariat
 • Asociația Studenților Maiorescieni: ASM reprezintă o platformă de implicare pentru toți studenții universității, oferindu-le ocazia de a participa la proiecte și activități care sprijină comunitatea universitară maioresciană.
 • Asociația Studenților Maiorescieni la Drept: dedicată studenților de la Facultatea de Drept, ASMD promovează inițiative care facilitează dobândirea și perfecționarea abilităților juridice, pregătind studenții pentru o carieră de succes în domeniul juridic.
 • Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală: această asociație reunește studenții din domeniul medical, oferindu-le oportunități de voluntariat în domeniul sănătății, la nivel național și internațional.
 • Asociația Studenților Stomatologi Maiorescieni: această organizație se concentrează pe studenții din domeniul stomatologiei, încurajând participarea la activități care promovează sănătatea orală și dezvoltarea profesională.
 • Uniunea Studenților din România: Uniunea oferă studenților acces la o gamă largă de proiecte și inițiative care au impact la nivel național, permițându-le să colaboreze cu colegi din alte universități și să contribuie la dezvoltarea politicilor educaționale.

 

 1. Evenimente culturale, sociale și de cercetare

Universitatea organizează pe parcursul anului o serie de evenimente culturale și sociale care aduc studenții împreună:

 • Balul Bobocilor: un eveniment cu tradiție care marchează începutul anului universitar și primește cu brațele deschise noii studenți.
 • Seminarii introductive: evenimente educative menite să faciliteze integrarea noilor studenți în mediul universitar și să le ofere informațiile și resursele necesare pentru a începe cu succes parcursul academic. Aceste seminarii acoperă diverse aspecte esențiale pentru adaptarea și dezvoltarea lor în cadrul universității.
 • Sesiunile de comunicări științifice: Sesiunile de Comunicări Științifice Studențești organizate de Universitatea Titu Maiorescu sunt dedicate promovării activității de cercetare și dezvoltării abilităților academice ale studenților. Aceste sesiuni oferă o platformă pentru prezentarea și discutarea lucrărilor științifice realizate de studenți, încurajând schimbul de idei și colaborarea între aceștia.

 

 1. Oportunități de dezvoltare personală și profesională

UTM pune un accent deosebit pe dezvoltarea personală și profesională a studenților săi:

 • Workshop-uri și training-uri: UTM organizează frecvent sesiuni de instruire și ateliere practice adaptate nevoilor studenților, oferindu-le posibilitatea de a-și dezvolta abilități esențiale în diverse domenii
 • Conferințe și seminarii: studenții au ocazia de a participa la numeroase conferințe și seminarii organizate de UTM sau de partenerii săi, unde pot învăța de la experți renumiți din diverse domenii, pot fi la curent cu cele mai noi tendințe din domeniul lor de studiu și își pot extinde rețeaua profesională
 • Stagii de practică și internship-uri: colaborările cu diverse companii și instituții oferă studenților oportunitatea de a obține experiență practică în domeniul lor de studiu
 • Consiliere și orientare în carieră: Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UTM oferă studenților sprijin personalizat în luarea deciziilor legate de dezvoltarea lor academică și profesională. Prin intermediul serviciilor de informare, consiliere și orientare în carieră, CCOC îi ajută pe studenți să își identifice interesele și aptitudinile, să își stabilească obiective profesionale clare și să elaboreze un plan de carieră personalizat.

 

 1. Cluburi studențești

Studenții sunt încurajați să inițieze și să participe la diverse proiecte care pot aduce un impact pozitiv asupra comunității universitare și nu numai: teatru, sport

 • Clubul de teatru: clubul de teatru al Universității Titu Maiorescu oferă studenților pasionați de artă dramatică oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de actorie, regie și producție teatrală
 • Competiții sportive: studenții pasionați de sport participă anual la campionatele sportive de la nivel national și internțional.
 • UTM Ambassadors: programul UTM Ambassadors este destinat studenților care doresc să reprezinte universitatea în diverse evenimente și inițiative, atât pe plan intern, cât și extern.

 

 1. Mobilități internaționale

Programul Erasmus+ este un program al Uniunii Europene care sprijină mobilitatea și cooperarea în domeniile educație, formare, tineret și sport. Programul oferă o gamă largă de oportunități de studiu și practică pentru studenții UTM.