Universitatea Titu Maiorescu din București consideră că războiul, purtat oriunde în lume și cu orice mijloace, este un mod extrem de rezolvare a diferendelor politice, care ține de domeniul trecutului și care intră în contradicție cu valorile și aspirațiile lumii contemporane. Singura cale acceptabilă de abordare a conflictelor dintre state o constituie dialogul diplomatic în baza principiilor și prevederilor tratatelor și documentelor internaționale. 

Cu privire la războiul din Ucraina, Universitatea Titu Maiorescu își afirmă regretul profund pentru situația creată, pentru pierderile de vieți omenești, pentru suferințele și distrugerile produse. În același timp, întreaga comunitate a Universității își manifestă compasiunea față de populația afectată de conflictul armat și solidaritatea cu aceasta. Universitatea rămâne fidelă principiilor și valorilor ei fondatoare, de esență umanistă, care situează omul în centrul tuturor preocupărilor sale. 

În acest spirit, în actuala situație de criză determinată de război, care produce victime în rândul militarilor și al populației civile, Universitatea Titu Maiorescu a inițiat un program de ajutorare a refugiaților din Ucraina. Programul constă în: asigurarea de cazare și hrană în spațiile Universității pentru cele mai vulnerabile categorii de refugiați (mame și copii, bătrâni); oferirea de asistență medicală, medicamente, materiale sanitare, haine și alte obiecte necesare celor aflați în nevoie.  

În aceste momente în care Europa se întoarce la experiențele traumatizante ale confruntărilor militare, care au marcat în mod tragic secolul trecut, Universitatea Titu Maiorescu își exprimă speranța în triumful rațiunii și încetarea imediată a războiului în numele vieții și al umanității.  

Biroul de Comunicare și Relații cu Presa al Universității Titu Maiorescu

București, 28.02.2022