UPDATE: Cum a fost Ziua Carierei @Facultatea de Drept?  

În data de 16 mai 2022, Facultatea de Drept, în colaborare cu Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) și Asociația Studenților Maiorescieni (ASM), a organziat Ziua Carierei @ Facultatea de Drept. 

Activitățile desfășurate au avut scopul de a facilita accesul la informații și resurse relevante pentru studenți oferite de profesioniști în domeniu, cu scopul de a aduce mai multă claritate în alegerea traseului de carieră. 

Studenții Facultății de Drept au avut ocazia să se întâlnească cu profesioniști din domeniul juridic. Întâlnirea a durat mai bine de 3 ore, timp în care studenții au învățat din experiența profesională a acestora și au putut să le adreseze întrebări și să-și clarifice curiozitățile privind profesiile de judecător, procuror, notar public, executor judecătoresc, avocat, practician în insolvență, registrator de carte funciară. 

Pe lista invitaților s-au aflat:  

 • Doamna Manuela Alma CIORNEI, judecător, Tribunalul București 
 • Domnul Răzvan Horațiu RADU, procuror, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție 
 • Domnul Radu BEREVOIANU, notar public, Societate Profesională Notarială Berevoianu și Asociații  
 • Domnul Emanuel CĂLIMAN-HABET, executor judecătoresc, Societate Profesională de Executori Judecătorești Dobra&Căliman 
 • Domnul Răzvan GHEORGHE, avocat, Gheorghe, Șerban și Asociații SCA 
 • Domnul Alexandru SAIDUFIS, practician în insolvență, Cabinetul Individual de Insolvență Alexandru Saidufis 
 • Domnul Ioan Adrian STIRB, registrator de carte funciară, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București 

Din feedback-ul oferit de studenți,  am aflat că în cadrul acestei întâlniri cu profesioniști, pentru ei au fost relevante aspectele legate de:  

„Poveștile lor” 

„Că am aflat informații noi despre cariera acestora.” 

„Că au participat mai mulți din domenii diferite, oferind o diversitate mai mare și o deschidere mai largă pentru viitor”. 

„Mi-a plăcut faptul că ne-au sfătuit în ce direcții să ne îndreptăm, experiențele cu care s-au confruntat în domeniul juridic.” 

„Faptul că am putut afla informații pe care nu le poți găsi pe internet despre aceste profesii.” 

„Jovialitatea și dialogul neoficial ce a avut loc între profesioniști și studenți, remarcabil pentru mine au fost răspunsurile date de domnul procuror cu privire la activitatea sa în ceea ce privește spețele întâlnite cât și alte aspecte din sfera personală” 

„Cred că a fost interesant faptul că au venit profesioniști din domeniul juridic din alte ramuri decât știam noi. Să vină un domn executor judecătoresc, un practician în insolvență și un registrator de carte funciară a fost ceva deosebit pentru noi, mai ales cei de anul I. Ne-ar fi plăcut să fie și un dialog direct, poate ceva mai restrâns despre cum am putea obține un stagiu de practică în aceste domenii.” 

 

Evenimentul a avut și o notă festivă prin premierea câștigătorilor de la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești a Facultății de Drept.  

La workshopul „Povestea mea de carieră” susținut de doamna conf. univ. dr. Ioana Mânea au participat 32 de studenți, care au fost invitați la o călătorie de de autocunoaștere în care au devenit mai conștienți cu privire la experiențele lor de viață cu impact în dezvoltarea lor profesională, ajutându-i sa reflecteze totodată la cine își doresc să devină mai departe, ca autori și actori principali în povestea lor de carieră. Exercițiile și discuțiile din cadrul workshop-ului i-au  ajutat să se cunoască mai bine și să afle cum ar putea folosi educația și munca pentru a deveni versiunea lor cea mai bună.  Studenții un primit un Caiet de lucru autobiographic pentru succes profesional  în care și-au conturat povestea de carieră, pe care vor continua să o completeze și după acest workshop. 

Acestea sunt câteva reacții ale studenților care arată ce le-a plăcut cel mai mult la acest workshop: 

„Ideea de poveste proprie a carierei fiecăruia” 

„Faptul că m-am descoperit mai bine” 

„Am interacționat foarte mult și că fiecare s-a exprimat în felul său”. 

„Faptul că ne-ați ascultat povestea, ați fost deschisă cu noi, ați empatizat.” 

„Dialogul dinamic între studenți și dna psiholog pe teme la prima vedere bizare dar care s-au dovedit a fi circumstanțiale și cu o pondere mare necesare pentru a ne da seama ce fel de actor ne dorim să devenim.” 

„Motivația pe care ne-a transmis-o doamna, dar și dialogul pe care l-a avut cu noi.” 

 

Toți studenții participanți la evenimentul Ziua Carierei@ și-au exprimat dorința de a mai participa și la alte evenimente de acest fel desfășurate la Universitatea Titu Maiorescu. 

Atmosfera din cadrul evenimentului poate fi surprinsă și în galeria de fotografii făcute în timpul activităților. 

 

 


În data de 16 mai 2022, începând cu ora 10.00, Facultatea de Drept, în colaborare cu Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) si Asociația Studenților Maiorescieni (ASM), vă invită să participați la evenimentul: Ziua Carierei @ Facultatea de Drept. 

Programul cuprinde activități care facilitează accesul la informații și resurse relevante pentru studenți, oferite de profesioniști in domeniu cu scopul de a aduce mai multă claritate în alegerea traseului de carieră, după cum urmează: 

 

10.00-12.00 – SALA M209, CORP M, ETAJ 2 

WORKSHOP “POVESTEA MEA DE CARIERĂ” susținut de Conf.Univ. Ioana Mânea  

 • Descriere: Workshop-ul Povestea mea de carieră te invită la o călătorie de autocunoaștere în care să devii mai conștient cu privire la experiențele tale de viață care au contribuit la dezvoltarea ta profesională de până acum și, apoi, să începi să te gândești cine vrei să devii mai departe, ca autor și actor principal în povestea ta de carieră. Exercițiile și discuțiile din cadrul workshop-ului te vor ajuta să te cunoști mai bine și să afli cum ai putea folosi educația și munca pentru a deveni versiunea cea mai bună a ta, pentru a-ți scrie povestea vieții tale așa cum ți-o dorești.   

Pentru înscriere te rugăm sa accesezi acest link: https://forms.office.com/r/zuqBHZ5dJx (maxim 25 de participanți)  

Facilitator: Conf. univ. dr. Ioana Mânea

Prorector responsabil cu relații internaționale, conferențiar universitar la Facultatea de Psihologie și coordonator al Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universitatii Titu Maiorescu, Ioana Manea este International Master Trainer Global Career Development Facilitator (GCDF), cel mai cunoscut program de certificare in domeniul consultanței în carieră.  

 

12.00-12.30 – SALA M209, CORP M, ETAJ 2 

PREMIEREA CÂȘTIGĂTORILOR DE LA CONFERINȚA STUDENȚILOR FACULTĂȚII DE DREPT 

 

13.00-15.00 – AULA MAGNA, CORP M, ETAJ 2 

ÎNTÂLNIRE CU PROFESIONIȘTI 

Descriere: Studenții vor avea ocazia să interactioneze cu specialiști practicieni in domeniile juridice pentru a afla direct de la acestia care sunt provocarile si cerințele actuale în construirea unei cariere de succes în domeniile lor de interes. 

Invitați 

 • Doamna Manuela Alma CIORNEI, judecător, Tribunalul București 
 • Domnul Răzvan Horațiu RADU, procuror, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție 
 • Domnul Radu BEREVOIANU, notar public, Societate Profesională Notarială Berevoianu și Asociații  
 • Domnul Emanuel CĂLIMAN-HABET, executor judecătoresc, Societate Profesională de Executori Judecătorești Dobra&Căliman 
 • Domnul Răzvan GHEORGHE, avocat, Gheorghe, Șerban și Asociații SCA 
 • Domnul Alexandru SAIDUFIS, practician în insolvență, Cabinetul Individual de Insolvență Alexandru Saidufis 
 • Domnul Ioan Adrian STIRB, registrator de carte funciară, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București