Erasmus Study Mobility at University of La Laguna (Spain)

Andreea Enache – studentă la Facultatea de Psihologie

 

„Astăzi mi-aș dori să vă vorbesc despre experiența incredibilă de care am avut parte în mobilitatea #Erasmus+ din Tenerife la Universidad de La Laguna (ULL)și despre abilitățile dobândite în calitate de Student la Psihologie!
Încă din prima zi în Tenerife, am știut că această călătorie va fi cu totul specială. Nu doar că am învățat despre psihologie și culturi diferite, ci această experiență m-a schimbat într-un mod profund și durabil, la nivel personal. Au fost 6 luni pline de autodescoperire. Interacțiunea cu un sistem educațional diferit, adaptarea la un stil de viață nou și explorarea frumuseților insulei m-au ajutat să îmi descopăr potențialul interior și să identific abilități pe care nu știam că le am.
Un aspect captivant al experienței mele a fost posibilitatea de a urma cursuri de psihologie în limba spaniolă. La început, bariera lingvistică a fost o provocare, însă am depus eforturi susținute pentru a mă adapta și pentru a accepta noul mediu lingvistic.
Parcurgerea provocărilor vieții și studiului într-o țară străină, într-o limbă în care nu eram inițial fluentă , m-a învățat importanța adaptabilității și rezilienței. Depășirea obstacolelor inițiale m-a ajutat să abordez diferențele culturale cu o minte deschisă și cu o atitudine pozitivă.
Experiența mi-a deschis perspectiva asupra diversității culturale și vă pot spune: conexiunile umane autentice sunt cele ce ne unesc, indiferent de origine sau limbă.
Haideți să abordăm viața fără teamă și să străbatem lumea împreună, căci într-adevăr, nu există bariere pentru cei deschiși și curajoși!
Pe această cale , aș dori să adresez sincere mulțumiri către Universitatea Titu Maiorescu și programului Erasmus pentru oportunitatea de neuitat!”