Prelegere Internațională – Diferențe Interculturale în Tulburările Psihosomatice

Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu vă invită să participați la prelegerea internațională care va aborda tema Diferențelor Interculturale în Tulburările Psihosomatice!  În cadrul discuției va fi dezbătut studiul de caz: Obezitatea psihosomatică în tulburările minte-corp.

Prelegerea intenațională va avea loc marți, în data de 9 aprilie, la Universitatea Titu Maiorescu corp V , etaj 1, sala V109, în intervalul orar 16:00 – 18:00. 

Invitatul nostru special este Prof. Dr. Hab Monika Bąk-Sosnowska, director al Centrului de Psihosomatică și Îngrijire Preventivă a Sănătății de la Universitatea WSB* din Polonia.

Despre Prof. Dr. Hab Monika Bąk-Sosnowska:

în anul 2008, a obținut doctoratul în științe umaniste (Psihologie) de la Universitatea din Silezia din Katowice  și a fost distinsă cu titlul de Doctor Habilitatus în Științe ale Sănătății în anul 2017. Are o experiență vastă ca psiholog clinician și cercetător, iar subiectul său de un interes este centrat pe bolile psihosomatice, obezitate și tulburări de alimentație.

Prof. Bąk-Sosnowska a avut rolul de consultant la Centrul de Intervenție în Criză.  Experiența sa profesională include și postul de șef al Departamentului de Științe Sociale și Umane la Universitatea Medicală din Silezia. Începând cu anul 2022, este profesor la Universitatea WSB Polonia și director al Centrului de Psihosomatică și Sănătate Preventivă. Este autor și coautor a mai multor monografii și a unor numeroase publicații științifice în psihologia sănătății.

De asemenea, este membru al consiliului de administrație al Societății Poloneze pentru Tratamentul Obezității și a fondat Primodium în 2007, un centru specializat în psihoterapie pentru persoanele care se confruntă cu tulburări psihosomatice, probleme de alimentație și obezitate.

*În cadrul Consorțiului Universităților Europene „QHELIX – Ecosistem Academic Quintuple Helix”, Universitatea Titu Maiorescu din București și Universitatea WSB, alături de alte 9 universități europene, cooperează în proiecte educaționale și de cercetare pentru a crea un Ecosistem de Inovație în Sănătate QHELIX, care are ca scop cercetarea provocărilor din domeniul sănătății fizice și mentale.

Workshop – Development of Modern Psychodynamic Psychotherapies and Results of Comparative Psychotherapy Research

 

 

 

Facultatea de Psihologie a universității Titu Maiorescu în colaborare cu Asociația Română de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală și Interpersonală organizează workshop-ul cu tema: „Development of Modern Psychodynamic Psychotherapies and Results of Comparative Psychotherapy Research”  susținut de Prof. Wietersheim (Germania).

Workshop-ul are loc în data de 3 martie 2023, între orele 16:00 – 18:00 la Universitatea Titu Maiorescu, la adresa: Calea Văcărești numarul 187, sala 305, etaj 3.

Workshop-ul abordează tema studiului : dezvoltarea  psihoterapiilor moderne, psihodinamice și rezultatele studiului asupra psihoterapiei comparative.

Avându-și rădăcinile în psihanaliza clasică, terapiile psihodinamice s-au dezvoltat semnificativ în ultimele decenii. Acestea sunt mai orientate către simptome și sunt terapii de scurtă durată. Totuși, ele au contribuit la formarea unor manuale în psihoterapie și reprezintă baza studiilor empirice în psihoterapia comparativă. 

În această prezentare, vor fi introduse câteva dintre aceste terapii psihodinamice de scurtă durată. În plus, vor fi prezentate  rezultatele asupra terapiei comparative.

Pentru a participa, vă rugăm să ne contactați la această adresă de e-mail: matei.theodora@yahoo.com
(Psychol. Matei Theodora).

Workshop – Atașamentul în situații de separare parentală

 

Marți, 28 Martie ora 17:00 va avea loc la Universitatea Titu Maiorescu din București, workshop-ul: Atașamentul în situații de separare parentală, în corpul V, sala V005, la parter.

 

Temele principale ale evenimentului sunt: manifestarea relațiilor de atașament la copii, calitatea vieții și bunăstarea copiilor în diferite contexte de viață.

 

La invitația doamnei profesor Univ. Dr. Margareta Dincă îl vom avea oaspete pe domnul profesor Fabien Bacro, cadru didactic la Universitatea din Nantes, Franța, Facultatea de Psihologie.

 

La acest eveniment se asigură traducerea în limba română.