[/vc_row]

Sesiunile individuale de consiliere se desfășoară sub forma unor întâlniri față în față cu un consilier de carieră și au rolul de a-l ajuta pe student/masterand/doctorand, sa își clarifice obiectivele si sa inițieze un plan de acțiune pentru ceea ce iși dorește din punct de vedere profesional.

O întâlnire durează 50 de minute. În funcție de problematica abordată, un proces de consiliere se poate extinde până la 7-10 sesiuni. Interacțiunea este una relaxată și non-formală, consilierul concentrându-se pe a pune la dispoziția studenților metodele și resursele adecvate care să îi ajute pe aceștia să ia decizii conștiente și asumate privind cariera lor, să își crească reziliența sau să își îmbunătățească starea de bine.

Pentru o programare, studentul trebuie să aleagă serviciul de consiliere dorit (consiliere în carieră și/sau consiliere psihologică), apoi să selecteze din calendar o dată și o oră disponibile. După completarea informațiilor solicitate în formular, întâlnirea va fi programată automat iar studentul va primi un e-mail de confirmare. Sesiunile în format fizic se vor desfășura în corpul M sala 114, etajul 1 la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC)

 

În ce situații un student poate beneficia o sesiune individuală?

  • Când dorește feedback pentru CV-ul si profilul de LinkedIn. Vor fi analizate în detaliu si consilierul va oferi recomandări punctuale de îmbunatățire.
  • Când vrea sa se pregateasca pentru un interviu de angajare. Studentul va putea experimenta o simulare de interviu in care va răspunde la cateva întrebari specifice unui interviu de recrutare. La final va primi feedback punctual, cu recomandari ulterioare de îmbunatățire.
  • Cand isi propune sa exploreze optiunile de cariera disponibile pe piata, afland unde sa le caute si cum sa le acceseze.
  • Cand isi doreste o schimbare si vrea sa isi reconfigureze traseul de cariera, prin clarificarea obiectivelor si setarea unui plan coerent de acțiune.
  • Cand vrea să se cunoscă mai bine înainte de a lua o decizie de carieră (Autocunoaștere). Această parte implică un proces de introspecție și auto-analiza în vederea conștientizării resurselor personale și a valorificării acestora în alegerea carierei. Data fiind complexitatea procesului, în funcție de nevoile studentului, sunt recomandate mai multe ședințe pentru a obține rezultate optime. Se adresează in special celor care sunt indeciși cu privire la ce ar putea să facă pe viitor din punct de vedere profesional sau au nevoie să își valideze o alegere pentru a fi siguri ca se îndreaptă în direcția potrivită pentru ei.