Numele proiectului: “Education and Experience Exchange” (Educație și schimb de experiență)

Durata proiectului: 12 luni, 01.02.2019-31.01.2020

Principalul scop al proiectului: schimbul de bune practici în ceea ce privește folosirea portalurilor multimedia și educaționale care promovează educația pentru tinerii cu vârsta între 19 și 24 de ani.

Principala activitate a proiectului este dezvoltarea și implementarea unor materiale multimedia inovative în ceea ce privește securitatea portalurilor online penru tineri. Ca parte a activităților din proiect, tinerii implicați vor realiza postări, filme scurte, animații, prezentări etc. pe care le vor distribui pe Instagram, Facebook şi alte platforme de socializare.

Activitațile din acest proiect vor fi supravegheate de profesori și specialiști din domeniile psihologie și pedagogie, folosind instrumente multimedia.

Obiective specifice:

  • Educarea tinerilor, părinților și a profesorilor în ceea ce privește folosirea în siguranță a rețelelor de socializare și a internetului;
  • Învățarea metodelor de a elimina amenințările care pot apărea în urma folosirii defectuoase a rețelelor de socializare;
  • Îmbunătațirea atitudinii și a comportamentului tinerilor în folosirea cu grijă a internetului și a reţelelor de socializare;
  • Informarea tinerilor, părinților și a profesorilor despre posibilitățile de a primi ajutor din partea organizațiilor în ceea ce priveşte conținutul online ilegal si inadecvat.

Rezultatele proiectului:

  1. Materiale multimedia privind securitatea online a tinerilor, care vor fi distribuite pe rețelele de socializare;
  2. Ghid de protecție care fi disponibil online.

Pentru tineri, lumea din rețelele de socializare este egală cu lumea reală. Implementarea acestui proiect, ca parte a cooperării internaționale va permite folosirea sinergiei diversității din fiecare țară participantă, pentru a îmbunătați competențele de utilizare în siguranță a rețelelor de socializare şi a instrumentelor online, folosindu-se schimbul de bune practici din acest domeniu. Implicarea partenerilor internaționali va permite dezvoltarea unor instrumente ușor accesibile în țările partnere.

Rezultatele proiectului vor constitui soluții utile și inovative pentru tineri și specialiştii în educația non-formală și informală.

Parteneriat:

Liderul proiectului: Institutul Memorial of Kresowy Heritage, Polonia

Partener: Universitatea HEP din Alanya, Turcia

Partener: Universitatea Titu Maiorescu, România

Activitățile proiectului:

  1. Întâlniri internaționale în fiecare țară parteneră;
  2. Workshop pentru tineri în Turcia – 5 zile de activități e-learning în vederea dezvoltării unei baze de date cu recomandări și site-uri testate, portaluri şi aplicații pentru e-learning.

Site-ul oficial al proiectului: https://instytutkresowy.org.pl/erasmus-education-experience-exchange/

 

Education and Experience Exchange 2019-2020